Biercentral - Getuigenis

Bier Central - Getuigenis

Bier Central is reeds enkele jaren een bijzonder succesvol biercafé in Antwerpen en sinds vorig jaar is er ook een vestiging in hartje Gent. Met 30 Belgische bieren op vat en nog eens 300 op flessen heeft Bier Central alles in huis om menig bierliefhebber in de watten te leggen. En daar mochten wij aan meewerken.

07.07.2020

Bovendien geniet je in dit sfeervolle café nabij het Belfort ook van heerlijke authentieke Belgische keuken. Zowel toeristen als echte Gentenaars vinden vlot de weg naar dit bierparadijs.

Peter De Clerck, horecaondernemer in hart en nieren en zaakvoerder van Bier Central, gaf ons een woordje uitleg over de samenwerking en zijn ervaringen met Fregiric.

We zijn eigenlijk bij Fregiric terecht gekomen via onze drankenhandel HLS. Zij hebben in het verleden heel positieve ervaringen gehad met Fregiric als het gaat om het uitdenken en uitwerken van bar- en tapinstallaties in diverse soorten horecazaken. Dat heeft er mij toe aangezet om contact te nemen en ik moet zeggen, de klik met zaakvoerder Ricardo was er meteen. Een man met kennis van zaken die van aanpakken weet, zijn ingesteldheid ligt mij wel. Ik ben zelf vrij technisch onderlegd en dan is het een meerwaarde om samen te werken met een zaakvoerder die dat ook is.

Bovendien werkt Fregiric met merken en materialen van topkwaliteit wat voor mij heel belangrijk is. Ik had er meteen alle vertrouwen in dat we met Fregiric een professionele partner in huis hadden voor onze koeltechnieken. En dit is ruimschoots gebleken…”

Bier Central

"Fregiric heeft in Bier Central de volledige tapinstallatie uitgewerkt. De zuil bestaat uit 30 tapkranen met leidingen rechtstreeks naar de koelcel waar de vaten overzichtelijk zijn opgesteld. Geen sinecure om dit perfect passend op te bouwen, maar het inox maatwerk is voortreffelijk uitgevoerd. Dit is niet alleen cruciaal om vlot en veilig te kunnen werken, maar omdat de klanten in de zaak een zicht hebben op de vaten, speelt ook het esthetische aspect een belangrijke rol. En kijk zelf maar, die installatie zorgt voor een unieke beleving in het café."

Bier Central

Ook de koelcellen voor de flessen, de frigo’s achter de bar en de volledige airconditioning, zijnde koeling en verwarming, zijn door Fregiric geïnstalleerd. Zeker bij dit laatste, de airco, maakt Fregiric het verschil en worden de zin voor detail en graad van afwerking meteen zichtbaar. Of beter gezegd, net niet zichtbaar. Want de airconditioning zit ingebouwd in de wanden zelf. Op die manier doen de koelings- of verwarmingselementen op geen enkele manier afbreuk aan het prachtige interieur en hoeft er niet geraakt te worden aan het akoestisch plafond. Ook voor de klanten zelf is dit veel aangenamer omdat de koude of warme lucht indirect in de ruimte wordt verspreid.

Peter: “De technici van Fregiric hebben tijdens de werkzaamheden zelf prima werk afgeleverd. Ook hier heb ik meteen gemerkt dat zij wisten waarmee ze bezig waren. De installatie van de tapzuil – wat toch geen simpele opdracht was – verliep vlekkeloos. Alle leidingen werden meteen correct aangesloten en in no time was ook de modulaire flex bar geïnstalleerd.

Ik kan elke horecaondernemer een samenwerking met Fregiric aanbevelen. Het is een professioneel bedrijf met een enorme dynamiek. Ze gaan echt tot het uiterste voor hun klanten, dat voel je vanaf het eerste contact. En dat voelen we nog steeds. Want als er zich eens een probleem voordoet dan komt er meteen een technieker ter plaatse om ons uit de nood te helpen.

Ik ben blij dat ik hen ontmoet heb en wat mij betreft zullen zij bij onze toekomstige projecten ook de koeltechnieken en barinstallaties voor hun rekening mogen nemen.”

Bier Central
Bier Central
Bier Central
Bier Central
Bier Central
Bier Central
Bier Central
Bier Central
Bier Central