Cambrinus

Biercafé Cambrinus - Getuigenis

Als je het biercafé Cambrinus binnenstapt, waan je je meteen in het ultieme bierparadijs. In deze gezellige bruine kroeg kan je immers genieten van een uitzonderlijk uitgebreid assortiment van authentieke en originele bieren, waarvan zelfs een twintigtal soorten op vat. Nathan kwam in z'n zoektocht naar tap- en koelinstallaties bij Fregiric terecht.

25.06.2020

Zaakvoerder Nathan ontvangt je er met de glimlach en een smaakvol hapje, aangepast aan je gekozen biertje als je dat wil. Bovendien kan je je favoriete bier laten bottelen om thuis verder te genieten of om als heerlijk origineel geschenk te geven.

Het is dus in geen geval verwonderlijk dat dit biercafé nood had aan tap- en koelinstallaties van topkwaliteit en dat zaakvoerder Nathan in die zoektocht bij Fregiric terecht kwam.

Op een zonnige morgen in het rustige Brugge nemen we de tijd, weliswaar bij een koffietje, voor een gesprek over een bijzonder constructieve samenwerking.

Nathan: “Tot drie jaar geleden had mijn mama op deze locatie een succesvolle bierwinkel. Toen ze hiermee begon, was de winkel zowat de enige in z’n soort in Brugge, maar de laatste jaren rezen de ‘bottle shops’ als paddenstoelen uit de grond. Dat maakte dat wij een versnelling hoger wilden schakelen en op zoek gingen naar een nieuw concept. Ik had in Italië gestudeerd en daar kennis gemaakt met de kleine “bartjes” met wijn en tapas. Dat gezellig genieten van een hapje en drankje gaven we een Belgische twist – met bier in de hoofdrol dus – en biercafé Cambrinus was geboren.

Cambrinus

"We hebben voor het eerst met Fregiric kennis gemaakt op de horecabeurs in Bredene. De stand was heel overzichtelijk en aantrekkelijk ingericht en gaf meteen inspiratie voor onze eigen inrichting. Ook de materialen en merken waarmee Fregiric werkt, getuigen van zin voor kwaliteit.

De klik met Ricardo was er eigenlijk meteen. Hij begreep perfect wat wij voor ogen hadden en kon hij hier met zijn producten en ideeën perfect op inspelen. De installatie van de koperen ton als blikvanger in ons café, de prachtige tapkranen met directe leidingen naar de vaten in de koelcel, de functionele combinatie van kasten, koelelementen en het maatwerk in inox,… het zijn allemaal zaken die we mede dankzij Fregiric gerealiseerd hebben.

Ook de werkzaamheden zelf verliepen heel vlot en snel. De techniekers van Fregiric kwamen steeds stipt ter plaatse en voerden de voorziene werken in no time uit. Dat toont hun vakkennis. Die mensen weten heel goed waarmee ze bezig zijn. En dat is ook gebleken! In nauwelijks één maand tijd hebben we de switch kunnen maken van winkel naar volledig ingericht biercafé.”

 

Cambrinus

Ondertussen zijn we drie jaar verder en draait het café op volle toeren. Zowel de echte Bruggeling die even wil ontspannen als de toerist die nieuwsgierig is om de Belgische godendranken te ontdekken, vindt de weg naar de Cambrinus.

“Ook over de service nadien zijn we heel tevreden. Gelukkig gebeurt het niet vaak, maar als er problemen zijn met de koeling of een van de tapinstallaties kunnen we altijd op Fregiric rekenen. Eén telefoontje en er komt een technieker ter plaatse om ons uit de nood te helpen. Als je een horecazaak hebt, weet je dat die service van onschatbare waarde is.

Ik zou Fregiric aan iedere ondernemer – en zeker die in de horeca – kunnen aanraden. Zaakvoerder Ricardo is zelf ervaren en bijzonder onderlegd in zijn vak en ik vind dat als klant een grote meerwaarde. Hij weet perfect waarmee hij bezig is en legt de verschillende mogelijkheden duidelijk uit. Zo kan je keuzes maken en beslissen met kennis van zaken. Gezien de (her)inrichting van een café of restaurant toch altijd een heuse investering betekent en de bar- en koeltechnieken van cruciaal belang zijn voor je werking, vind ik dit zeker het vermelden waard. Ja, ik ben overtuigd: met Fregiric haal je zeker en vast een betrouwbare expert in huis!”

Cambrinus
Cambrinus
Cambrinus
Cambrinus
Cambrinus
Cambrinus
Cambrinus
Cambrinus