Westhinder

Chalet Westhinder - Getuigenis

Te midden de glooiende duinen tussen Wenduine en De Haan vind je Chalet Westhinder. In deze unieke tearoom/brasserie geniet je op mooie dagen van een ruim assortiment zoetigheden en lekkere snacks, met de huisgemaakte garnaalkroketten als absolute trekpleister.

29.04.2020

Chalet Westhinder is een familiezaak pur sang. Moeder Nadine en zoon Dick ontvangen hun gasten met open armen en zorgen ervoor dat ze de tijd van hun leven hebben op deze fantastische locatie met de ruisende zee op de achtergrond…

In 2017 werd Chalet Westhinder herbouwd. De ‘Cabane’ die er stond was te klein geworden en voldeed niet meer aan de verwachtingen van moeder en zoon om het toenemend aantal klanten te bedienen.

Nadine: “Voor ons is het van cruciaal belang dat onze klanten zich op hun gemak voelen en dat wij hen optimaal van dienst kunnen zijn.  Daarom hebben we beslist op Chalet Westhinder volledig te herbouwen. Dat gaf ons de kans om de inrichting opnieuw uit te denken in functie van efficiëntie in de bediening.”

Want dit is een heikel punt voor Chalet Westhinder.

Dick: “Omdat onze zaak te midden het strand ligt zijn we zeer weerafhankelijk. Het is alles of niets. Bij goed weer stromen de klanten toe en willen ze zo snel mogelijk genieten van hun drankje of ijsje. Omdat wij met zelfbediening werken is een doordachte flow voor en achter de bar heel belangrijk”

Westhinder

Nadine: “We staan al heel ons leven in de horeca. Die ervaring maakt dat wij zeer goed wisten hoe we onze inrichting wilden aanpakken. Ook voor onze installaties en materialen stelden we heel hoge eisen. Omdat wij resoluut hadden gekozen om met producten van Gamko te werken kwamen wij via de brouwer in contact met Fregiric.”

Dick: “En van bij het eerste gesprek hadden we een klik met Ricardo. Hij begreep perfect wat onze wensen en verwachtingen waren en waar we met onze inrichting naartoe wilden. Zijn voorstellen en suggesties waren er recht op! Hij tekende de barinstallatie uit met ‘doorduwers’ voor de drankenkoeling. Die kunnen we ’s avonds en in kalme momenten heel makkelijk aanvullen en de frisse flessen staan steeds vooraan.

We hebben ook een uniek tapsysteem voor onze sangria geïnstalleerd. Zowel de witte als rode sangria wordt vooraf gekoeld, wat het veel aangenamer en lekkerder maakt om te drinken en het probleem van ijsblokken-tekort bij warm weer oplost. Fregiric suggereerde om met geïsoleerde ijsbakken te werken. We gebruiken er één voor het vers fruit en één voor de ijsblokken. Dat systeem is samen met de acht bieren op vat een enorme troef in onze zaak.”

Flexbar Gamko Fregiric Westhinder

Nadine: “Ook achter de schermen is onze werking sterk verbeterd. We hadden getwijfeld om met een tapmaster met vaten eronder te werken, maar in plaats daarvan hebben we achteraan een ruime koelcel geïnstalleerd – ook op suggestie van Fregiric – en dat is veel beter. Ook in piekmomenten hebben wij steeds een grote voorraad gekoelde dranken en hoeven we onze klanten geen lauwe pint te serveren.”

Dick: “We zijn heel tevreden van Fregiric. Ricardo en zijn team hebben prima werk verricht en helemaal volgens de afspraken. Dat kan je niet van elke aannemer zeggen… Kwaliteit heeft z’n prijs maar ook daarin is Fregiric uiterst correct. Ook nu als we een probleem of defect hebben, worden we meteen uit de nood geholpen. Dat is van onschatbare waarde in de horeca.”

Nadine: “Weet je, wij zijn open en eerlijke ondernemers, rechttoe-rechtaan. Wij gaan geen 20 offertes opvragen of eindeloos over prijs discussiëren, daar hebben wij geen tijd en geen goesting voor. Als het klikt en we verstaan mekaar, dan gaan we ervoor. Fregiric is net zo en dat maakt onze samenwerking zo succesvol!”

Westhinder
Westhinder
Westhinder
Westhinder
Westhinder
Westhinder
Westhinder Flexbar Gamko Fregiric