Olivier Willems getuigenis Fregiric

Olivier Willems - getuigenis

Doet de gedachte aan die heerlijke geur en smaak van chocolade jouw hart al veel sneller slaan? Dan zal je chocolatier Olivier Willems ongetwijfeld kennen: sinds oktober 2020 de officiële titeldrager van ‘chocolatier van het jaar’ van Vlaanderen. Voor de vernieuwing van zijn zaak deed hij beroep op de diensten van Fregiric.

26.02.2021

Chocolate is the answer, who cares what the question is. Olivier Willems, een vakman pur sang, ontvangt je al ruim 20 jaar met open armen in zijn chocolaterie in de Alfons Pieterslaan 120 op een steenworp van de gezellige Oostendse dijk. Hij staat er gekend voor verfijnde creaties van pralines en smaken van het hoogste niveau. Iets wat ook de Gault&Millau niet ontgaan is; hij staat er al jaren met stip genoteerd als erkend chocolatier.

Om die bijzonder moderne trend van pralines verder te zetten, besloot Olivier zijn winkel enkele jaren geleden in een nieuw jasje te steken. En dus kwam hij bij Fregiric terecht…

Olivier: “We wilden onze zaak vernieuwen om ons verhaal nog beter te kunnen uitstralen naar onze klanten. We waren op zoek naar een partner voor koeltechnieken en dus zijn we online beginnen zoeken en beginnen rondbellen. We kozen er bewust voor om met lokale werkmensen te werken om de stad Oostende te steunen en zo kwamen we bij Fregiric terecht.”

Olivier Willems getuigenis Fregiric

Bij een chocolaterie is het natuurlijk van vitaal belang dat de klimatisatie tot in de puntjes geregeld is. Niet enkel in de winkel zelf, maar ook om alle ingrediënten en producten zo optimaal mogelijk te kunnen bewaren. Daarom rekenden ze op de diensten en het vakmanschap van Fregiric voor airconditioning en de koelcel en diepvriescel.

“Fregiric heeft bijzonder goed geluisterd naar wat wij wensten. Ik had vroeger een cassette midden in mijn plafond, maar daar was ik eigenlijk geen voorstander van. Dat wilde ik dus niet meer in mijn nieuwe winkel. Fregiric kwam met de oplossing: we werken nu nog steeds met cassettes om te kunnen werken in mijn atelier, maar deze zie je niet meer. De lucht wordt via een gleuf in het interieur de winkel ingeblazen. Zo houden we alles op een constante temperatuur. Het was niet makkelijk met ons laag plafond, maar alles is toch gelukt. Daarnaast hebben we ook gekozen voor een koelcel en diepvriescel, die Fregiric hier heeft geplaatst. Ze zorgden dus voor de klimatisatie van heel de ruimte.”

Olivier Willems getuigenis Fregiric

Het was een vruchtbare samenwerking, waar Olivier achteraf nog altijd tevreden op terugblikt. En ook over de service horen we enkel positieve geluiden.

“De werken zijn zeer vlot verlopen. Die gasten doen hun werk goed. En ook de service erna is zeer goed. Op ons dak staan er bovenunits, waarvan er ééntje stevig rammelde naast onze slaapkamer. Ricardo had ons beloofd er altijd te staan als er iets was. Hij kwam die belofte na en loste het probleem op. Ze zijn ook continu beschikbaar, 24 op 24. Daarbij zijn ze zeer vernieuwend. Altijd mee met de nieuwste technologie. Dat is handig om weten, voor in de toekomst. Ik zou Fregiric zeker aanraden aan anderen. Ik krijg die vraag wel vaker, en zeg telkens vastberaden ja. Ik was zeker tevreden. Voor Fregiric was het misschien ook een meerwaarde om voor ons te kunnen werken omdat het toch een aparte sector is. En misschien hebben ze door ons ook zaken bijgeleerd die ze kunnen meenemen voor volgende projecten!” 

Olivier Willems getuigenis Fregiric
Olivier Willems getuigenis Fregiric
Olivier Willems getuigenis Fregiric
Olivier Willems getuigenis Fregiric
Olivier Willems getuigenis Fregiric
Olivier Willems getuigenis Fregiric
Olivier Willems getuigenis Fregiric