Wellington Fresh - getuigenis

Wellington Fresh - getuigenis

Zoveel meer dan je standaard buurtwinkel op de hoek van de straat. Wellington Fresh is een concept, een beleving met een mooie geschiedenis, maar vooral een fijn heden en veelbelovende toekomst. En daar werkten wij met Fregiric aan mee.

04.05.2021

Wellington Fresh, meer dan een gewone buurtwinkel. Een concept, waar een heel verhaal achter schuil gaat. De ‘Wellington’ verwijst naar een Wellington Vickers bommenwerper, die tijdens de Tweede Wereldoorlog op het dak van hun huidig pand neerstortte en vervolgens ook het station van Snaaskerke neerhaalde. De ‘Fresh’ staat uiteraard voor datgene waar ze zich elke dag voor de volle 100% voor inzetten en erg prat op gaan: de versheid van al hun producten.

Michaël (uitbater):Bij het binnenkomen vind je het brood, self-service. De boterkoeken en patisserie worden in huis gemaakt. Ik ben bakker van opleiding en vind daarin mijn passie terug. Mensen kunnen ook bij ons terecht voor charcuterie en kaas, vers vlees, groenten en fruit, zuivel… Zo’n beetje alles wat je in een supermarkt vindt, maar in beperkte mate. En toch zijn wij uniek. Bij ons ben je geen nummer als je binnenkomt.

Vicky (uitbaatster): Wij willen de mensen een beleving aanbieden. Hoe alles hier is aangepakt en aangekleed, maar ook naar vriendelijkheid toe. Wij kennen de mensen bij naam en hebben interesse in hun leven. En één van onze motto’s is ‘Shop lokaal met een smile’. Dat klantencontact is dus zeer belangrijk. Maar ook producten van lokale boeren en markten. Vers, vers, vers. Daar gaan we voor.

Koelvitrine Fregiric bij Wellington Fresh

En die versheid komt er uiteraard niet zomaar. Daarom kozen Michaël en Vicky ervoor om niet te gaan voor tweedehands meubels, frigo’s of koeltoonbanken, maar de zaak volledig in het nieuw te steken. Een bewuste keuze, en dus kon de zoektocht naar een partner voor de koeltechnieken beginnen…

Vicky: “Wij zochten daarvoor vooral naar lokale partners; zo trokken we ons verhaal door. Lokale partners, die geloofden in ons verhaal en wilden meedenken. Wat we ook zeer belangrijk vonden, was open communicatie. Zo kwamen we uiteindelijk bij Fregiric terecht. Oostende is helemaal niet ver, wat ook qua service zeer handig kan zijn. Na enkele mails, een telefoontje en een bezoek was het beklonken. Vooral dat bezoekje gaf de doorslag, want ze gaven ons meteen interessante tips. Dat vonden wij super en waren we heel blij mee.

Koelmeubels bij Wellington Fresh

Van airco tot diepvriescel, van koeltoonbank tot wandkoeling: Fregiric hielp Wellington Fresh met de inrichting én klimatisatie van hun winkel.

Michaël: “Fregiric heeft de wandkoeling geplaatst en achteraan ook twee frigocellen en een diepvriescel, waar ik heel content mee was. Ook de wanden in de keuken en de koeltoonbank met daaronder drie kleine frigootjes, die bijzonder nuttig en gemakkelijk zijn. Dat is aannemen, vanonder zetten en klaar is kees. Zeer praktische dingen, waar ik echt tevreden mee ben. Daarnaast zorgden ze ook voor de verwarming en airco in de zomer: drie toestellen in de winkel, één in de keuken en één in het koffiehuis.

We kunnen dus terugblikken op een bijzonder fijne en geslaagde samenwerking. Veel succes verder, Vicky en Michaël!

Wellington Fresh Snaaskerke
Wellington Fresh Snaaskerke
Wellington Fresh Snaaskerke
Wellington Fresh Snaaskerke
Wellington Fresh Snaaskerke
Wellington Fresh Snaaskerke
Wellington Fresh Snaaskerke