Als jonge chef ging Floris aan de slag bij het befaamde Hof van Cleve. Toen al was het zijn plan om een eigen zaak te beginnen, maar daar was hij op dat moment nog niet volledig klaar voor. “Toen ik in het Hof van Cleve gestopt ben was ik 23 jaar en voelde ik me nog te jong om op m’n eigen benen te staan,” zegt hij daarover. “Op dat moment kreeg ik een aanbod van de eigenaar van de Savarin om zijn zaak terug op de rails te zetten en ik greep die kans met beide handen.”
In die tijd werkte ook Virginie in de zaal van de Savarin. Zo zijn ze beiden ondertussen perfect op elkaar ingespeeld. “Het is voor mij belangrijk dat zij de zaal voor haar rekening neemt want uiteindelijk heb je altijd iemand nodig waarop je kunt vertrouwen.” Na een tijdje is het koppel beginnen zoeken naar het perfecte pand om hun eigen restaurant in op te starten. Het was een lange zoektocht, want er moesten toch een aantal belangrijke troeven te vinden zijn, benadrukt Floris. “We hadden een aantal voorwaarden, zo moest er bijvoorbeeld voldoende parking en een terras zijn. Dit alles hebben we hier in Sint-Andries gevonden.” I
n de keuken en de zaal proberen de uitbaters zoveel mogelijk alles zelf te doen, maar voor het interieur en de wijnkeuze lieten ze zich bijstaan door toppers uit het vak. Qua inrichting had de chef een heel duidelijk beeld van wat hij wou. “Het restaurant is tijdloos ingericht, ik wou geen hippe tent. Ik wou ook oudere mensen kunnen ontvangen. Je kan hier komen eten met een vriendin, je vrouw of zelfs je oma, zonder dat zij zal zeggen dat het te hip of te flashy is.”