Ingerichte bar Restaurant Floris door Fregiric

Restaurant Floris Brugge

Barinrichting

Met trots openen Floris Panckoucke (29) en Virginie Opstaele (25) de deuren van hun nieuwe restaurant Floris in Brugge. Voor de inrichting werken zij samen met bekwame vakmensen. De wijnkast van Fregiric wordt een echte eyecatcher in het restaurant.

05.09.2019

Als jonge chef ging Floris aan de slag bij het befaamde Hof van Cleve. Toen al was het zijn plan om een eigen zaak te beginnen, maar daar was hij op dat moment nog niet volledig klaar voor. “Toen ik in het Hof van Cleve gestopt ben was ik 23 jaar en voelde ik me nog te jong om op m’n eigen benen te staan,” zegt hij daarover. “Op dat moment kreeg ik een aanbod van de eigenaar van de Savarin om zijn zaak terug op de rails te zetten en ik greep die kans met beide handen.”

In die tijd werkte ook Virginie in de zaal van de Savarin. Zo zijn ze beiden ondertussen perfect op elkaar ingespeeld. “Het is voor mij belangrijk dat zij de zaal voor haar rekening neemt want uiteindelijk heb je altijd iemand nodig waarop je kunt vertrouwen.” Na een tijdje is het koppel beginnen zoeken naar het perfecte pand om hun eigen restaurant in op te starten. Het was een lange zoektocht, want er moesten toch een aantal belangrijke troeven te vinden zijn, benadrukt Floris. “We hadden een aantal voorwaarden, zo moest er bijvoorbeeld voldoende parking en een terras zijn. Dit alles hebben we hier in Sint-Andries gevonden.” I

n de keuken en de zaal proberen de uitbaters zoveel mogelijk alles zelf te doen, maar voor het interieur en de wijnkeuze lieten ze zich bijstaan door toppers uit het vak. Qua inrichting had de chef een heel duidelijk beeld van wat hij wou. “Het restaurant is tijdloos ingericht, ik wou geen hippe tent. Ik wou ook oudere mensen kunnen ontvangen. Je kan hier komen eten met een vriendin, je vrouw of zelfs je oma, zonder dat zij zal zeggen dat het te hip of te flashy is.”

Hiervoor hebben ze samengewerkt met architect Lieven Musschoot die ook andere toprestaurants als Pure C en Oud Sluis onder handen nam. Toch werd er geen volledige carte blanche gegeven. Zo moest er een wijnkast, een bar en een open keuken zijn. “De wijnkast van Fregiric is uiteindelijk de echte eyecatcher van het restaurant geworden.” De keuze voor Fregiric was niet zo toevallig.

“Ik ken Fregiric al van in de Savarin. Daar waren we heel tevreden over de koeltechnieken, dus hebben we voor onze eigen zaak ook contact met hen opgenomen.” Het is niet zo verwonderlijk dat de wijn zo’n prominente plaats krijgt in het restaurant. Op de kaart staan maar liefst vijftig verschillende soorten wijn die stuk voor stuk zijn uitgekozen door topsommelier Yannick Dehandschutter.

Al die inzet en kwaliteit werpen zeker zijn vruchten af. In de eerste twee maanden dat restaurant Floris open is, is het telkens volzet. Toch blijft de topchef er bijzonder nuchter over, “Alles loopt nog beter dan verwacht, en ik hoop dat de zaken zo blijven lopen. Dertien jaar volzet zijn, is iets compleet anders dan twee maanden volzet zijn, maar voorlopig plannen we om op hetzelfde elan verder te gaan. Er zijn altijd dromen en dingen waarover je nadenkt.

Website Restaurant Floris 

Wijnkast Restaurant Floris door Fregiric

Interesse om samen te werken? Neem meteen contact!