Inrichting koelcel

Inrichting koel- en vriescellen

Volledige inrichting van koel- en vriescellen, opstelling op maat met rekken en legplanken in diverse formaten.

Rekinstellingen voor koel- en vriescellen & grootkeuken

Een modern en hygiënisch stockagesysteem draagt ontegensprekelijk bij tot betere keukenstandaarden. Een voorraadkamer die voedingsgeschikt is, overzichtelijk en gemakkelijk schoon te maken, maakt een keuken kwaliteitsvoller en kwaliteit brengt de klanten naar de zaak. Nochtans lijkt de keuze voor een rekstelling op het eerste zicht zeker niet primordiaal. Toch is het aangeraden om kritisch te blijven. De markt biedt talloze opties en het is van belang om bepaalde voor-en nadelen af te wegen. Het is de bedoeling dat een stockagesysteem heel lang meegaat en steeds hygiënisch blijft. We geven de voornaamste criteria op een rijtje. Met deze in het achterhoofd, komt niemand later voor verrassingen te staan.

 

Rekken, van vitaal belang binnen HACCP!

Eerst en vooral zijn er een aantal wettelijke normen en standaarden waaraan het product moet voldoen. De wetgeving eist van de voedingsindustrie een systeem om de veiligheid van hun producten te waarborgen. Ook fabrikanten van rekstellingen voor het opslaan of transporteren van voedsel, houden hier rekening mee. Deze normen noemen we de HACCP-principes.

De afkorting staat voor “Hazard Analysis and Critical Control Points”. Het is een systeem waarbij het productieproces voortdurend gecontroleerd wordt op een aantal kritische punten. Een zelfcontrolesysteem als het ware. Deze werkwijze biedt de consument een hoge kwaliteitswaarborg. Een aantal bedrijven kiezen er bovendien voor om hun kwaliteitssystemen of hun productiemethode door een onafhankelijke derde (een certificatie- of inspectieorganisme) te laten controleren. Deze instellingen zullen nagaan in welke mate de bedrijven voldoen aan bepaalde normen of lastenboeken. Deze controles kunnen uiteindelijk uitmonden in een certificaat, van conformiteit HACCP.

Deze normen bieden de consument zekerheid, maar daarnaast zijn er nog een aantal criteria die meewegen bij de selectie.

  • Temperatuurbeheersing: behoud koudeketting/correcte metingen en registraties
  • Persoonlijke hygiëne: handen wassen/scheiding van rein en vuil
  • Routing & lokaalindeling: behoud koudeketting/risicoloos transport
  • Hygiëne van uitrusting & ruimtes: voorkomen van kruisbesmetting door de keuze voor corrosievrije of roestvrije materialen