Villa

Stille airco? Verminder het geluid met deze tips.

De buitenunit van een airconditioning maakt logischerwijs wat geluid. U hoort hem vooral wanneer het apparaat aanslaat of juist uitschakelt. In sommige gevallen kan het lawaai van de airco vervelend zijn, bijvoorbeeld als u net een baby hebt of wanneer uw buren klagen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u het geluid van de airco kunt verminderen. In dit artikel leest u wat u kunt doen om het geluid van uw koeling te verminderen.
 

01.06.2022

Sluit uw Airco niet in

U zou verwachten dat een omkapseling van het buitenunit het geluid van uw airconditioner reduceert. Dit is echter niet het geval, u zorgt er hier juist voor dat u een storende nagalm krijgt. Het geluid van uw airconditioner is namelijk afhankelijk van de manier waarop de lucht door de systemen beweegt. Een onbeholpen omsluiting kan het geluid dan ook versterken in plaats van reduceren. Het is dus juist niet handig om een buitenunit in een hoekje te plaatsen. Ook DIY-structuren kun u het beste niet gebruiken.

Planten zorgen niet direct voor een minder geluid, maar ze dempen het geluid wel. Plaats planten dus rondom uw airco-unit. Daarnaast hebben planten ook een verzachtende werking op het uiterlijk van een airconditioner. Kies planten die niet te veel onderhoud nodig hebben en let erop dat u de planten regelmatig snoeit, zodat ze niet in de weg gaan staan van het functioneren van uw airco.

Keuken

Kies de juiste locatie voor uw buitenunit


De locatie van uw airco-unit is van groot belang voor het geluid dat u ervaart. Een voorbeeld van een minder handige installatie is het plaatsen van de airconditioner vlak onder het slaapkamerraam. Het is daarom een stuk slimmer om ervoor te kiezen om uw buitenunit hoger aan de muur of op uw dak te monteren. De verbinding van binnen- en buitenunit is echter wel iets dat altijd mogelijk moet zijn. Controleer dus altijd van te voren wat de maximale lengte van uw leidingen is.


Kies voor een professionele plaatsing en onderhoud


Als u er zeker van wilt zijn dat u een stille airco hebt, kies dan voor een door professioneel geplaatste airconditioner door een erkende Daikin-installateur. Daikin-installateurs beschikken over de nodige kennis en ervaring om altijd raad te geven. Daarnaast is een regelmatig onderhoud aan uw airconditioning belangrijk om verstoppingen en andere problemen te voorkomen. Zorg er dus voor dat u minimaal 1 keer per jaar uw installatie laat nakijken door een professionele daikin installateur.

Een Daikin-installateur is er altijd om u te helpen en staat garant voor een juiste installatie. Wanneer u Daikin-apparaten aanschaft, weet u dus zeker dat u een stille airco hebt die lang meegaat. Deze tips helpen u al een heel eind op weg, maar Daikin kan altijd extra advies geven! Dit geldt overigens niet alleen voor een airconditioner, maar ook voor een verwarming en een lucht-lucht warmtepomp.

Bureau D-zajn

Kies voor één van de stille airco's van Daikin


Daikin installaties zijn ontworpen om stil te zijn, zodat u kunt genieten van de koele lucht zonder dat het geluid u stoort. De buitenunit van een Daikin unit haalt hoogstens 50 decibel, terwijl de binnenunit slechts 25 tot 45 decibel produceert. Dit is hetzelfde als het ruisen van bomen.

Met een professionele installatie van een Daikin airco, weet u zeker dat u kiest voor stilte. Wacht niet langer en kies nu voor een Daikin airco!

Kies voor een stille airconditioner van Daikin en u bent verzekerd van jarenlang koel comfort zonder storend geluid. Wacht niet langer en contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.