Barkoeling

Wat doen met jouw koeling tijdens sluiting?

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te vlakken, blijven onze branche in het hart raken. Je koeling is dus niet het allereerste waar je in deze periode mee bezig bent. Maar wellicht wel een puntje voor op de to-do lijst! Wij serveren 5 tips over wat je in deze tijd met je koeling kunt doen.

21.02.2021

1. Schakel de verlichting uit

Als je koeling geen LED-verlichting heeft, overweeg dan om de verlichting de komende weken uit te zetten. Conventionele verlichting geeft warmte af, dus om dat te compenseren moet de koeling iets harder werken. Het fijne bij de Gamko-koeling is dat de verlichting kan worden uitgeschakeld terwijl de koeling gewoon blijft draaien.

2. Laat je koeling opnieuw eens onderhouden

Goed onderhoud is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je koeling efficiënt draait, langer meegaat en om storingen te voorkomen in het heetst van de strijd. Onze servicemonteurs komen graag langs voor preventief onderhoud. Dan hoef je je over je koeling, als jouw zaak weer open mag, niet meer druk te maken.

Barkoeling

3. Richt je koeling opnieuw in

Neem de tijd om je koeling slimmer in te richten voordat je jouw zaak weer opent. Zet de producten die je vaak nodig hebt vooraan. Als je namelijk eerder vindt wat je zoekt, staat de deur minder lang open. Met een beetje geluk, draait jouw terras binnenkort weer op volle toeren. Zet daarom de favoriete zomerdranken alvast vooraan. 

4. Zet de thermostaat tijdelijk omhoog

Overweeg om de thermostaat van de koeling iets hoger te zetten als je de koeling niet gebruikt. Dat scheelt weer iets in de energiekosten. Als de drankenkoeling bijvoorbeeld op 6°C staat in plaats van op 3°C bespaart dat ruim € 100/jaar.

5. Schakel je koeling uit

Het helemaal uitschakelen van de koeling adviseren wij alleen als de koeling een aantal weken niet gebruikt wordt. Dit omdat opnieuw inkoelen ook weer extra energie kost. Als je hem uitzet, zorg dan wel dat je de deuren en lades een stukje openhoudt om schimmelvorming te voorkomen.